HELIOS-MEDICA

         Shiatsu praktijk voor Complementaire & Oosterse geneeswijzen

Tarieven per 1 januari 2017

De eerste afspraak duurt standaard ± minuten.

1e Shiatsu therapie consult inclusief intake/anamnese/diagnose duur max. 90 min €80,-

Vervolg Shiatsu consult duur max. 60 min €60,00

Shiatsu deelbehandeling hoofd en schouders duur max. 30 min €37,50

Shiatsu deelbehandeling rug en sacrum duur max. 30 min € 37,50

Shiatsu deelbehandeling Hara/Ampuku (buikmassage) duur max. 30 min €37,50

Shiatsu Helios balance methode (bewustzijn) duur max. 60 min €65,00

Shiatsu barefoot yamamoto duur max. 60 min €65,00

Shiatsu consult inclusief guasha, acupunctuur, moxa of cupping duur max. 60 min €65,00

Cupping, moxa, guasha behandeling duur max. 30 min €37,50

-Extra kosten voor thuisbehandeling in regio Maarssen Stichtse Vecht  €7,75

-Extra kosten voor thuisbehandeling buiten Maarssen Stichtse Vecht is op aanvraag.

Een verwijsbrief van uw huisarts is meestal niet nodig. Betalingen gaan contant, per pin of factuur. Bij contante betaling in onze praktijk krijgt u een factuur mee waarmee u uw kosten kunt declareren.

 

 

Vergoedingen en voorwaarden

Hoewel de uitvoering en technieken van Shiatsu niet zijn gebaseerd op de huidige westerse therapievormen is, zijn de therapeuten zelf wel uitstekend op de hoogte van de westerse, moderne kennis van het menselijk lichaam. Om toezicht te houden of een zorgverlener voldoet aan de westers medische en psychosociale kennis, is in 2015 een onafhankelijke instantie opgericht, namelijk het CPION. Uiterlijk per 1 januari 2017  moet elke zorgaanbieder over aantoonbare kennis beschikken en deze nascholing hebben gevolgd. Hierdoor zal de oude regel gehandhaafd blijven en wordt een consult geheel of gedeeltelijk vergoed als u aanvullend verzekerd bent.

Check op   https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/shiatsu-therapie#vergoedingen

Shiatsu therapie wordt ruim gedekt van de aanvullende zorgverzekering. Belangrijk is wel dat de patiënt/cliënt een aanvullend pakket heeft met vergoedingen voor alternatieve geneeswijzen of alternatieve beweegzorg. Verder dient ook de therapeut, waar de cliënt bij in behandeling gaat, te voldoen aan bepaalde voorwaarden en regels op het gebied van kwaliteit en professionaliteit. Wij zijn aangesloten bij de www.vbag.nl en voldoe aan een groot aantal kwaliteitswaarborgen. Denk daarbij aan opleiding, bij- en nascholing, het afleggen van de beroepseed of belofte, praktijkvoering (en -vaardigheid), patiëntencontact en een aantal verplichte persoonsgebonden gegevens, verklaringen en registraties.

Mits u de juiste aanvullende verzekering heeft afgesloten, krijgt u (een deel van) de behandeling vergoed bij zorgverzekeraars.

Link naar www.zorgwijzer.nl

De onderstaande vergoedingen en tarieven hebben betrekking op de aanvullende zorgverzekering in 2017. Voor de specifieke en bindende polisvoorwaarden kan men kijken op de website van de zorgverzekeraar. Aan de vergoedingen hieronder kunnen geen rechten worden ontleend.

Vergelijk en Kies: https://www.vgz.nl/zorgadvies/vergelijk-en-kies

  

V.B.A.G. en RBCZ

 

Praktijk Helios-Medica is lid van de V.B.A.G en de overkoepelende organisatie RBCZ. De afkorting V.B.A.G staat voor:

Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze

De V.B.A.G is een beroepsvereniging van zelfstandige, professionele beroepsbeoefenaars van natuurlijke geneeswijzen. Sinds 1984 waakt de vereniging in het belang van de patiënt over de kwaliteit van haar leden. Door middel van strenge selectiecriteria (o.a. opleiding), een registratiesysteem, beroepscode en de verplichte bijscholing wordt een bestand van bekwame en deskundige natuurgeneeskundigen opgebouwd. Alle V.B.A.G. leden zijn beëdigd en zijn daardoor gehouden aan regels.

De afkorting RBCZ staat voor:

Stichting Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg

De Stichting Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg is een overkoepelende organisatie, die therapeuten in de complementaire zorg certificeert en registreert.

Voor meer informatie over de V.B.A.G en RBCZ kunt u hieronder op het logo drukken.   

Overige gegevens:

KvK 69539413

BTW NL 177600226B01

Bank NL33KNAB0256563438