HELIOS-MEDICA

         Shiatsu praktijk voor Complementaire & Oosterse geneeswijzen

            Behandelen vanuit een passie         

 Goed voor jezelf zorgen is het grootste geschenk dat je anderen kunt geven

 

Bent u op zoek naar ontspanning of naar een behandeling van uw klachten?

Kies voor Helios-Medica, wil je meer informatie of een afspraak maken, stuur een bericht via het   onderstaand contactformulier. 

Ervaring leert dat er steeds meer behoefte is aan behandelmethodes die verder gaan dan alleen symptoombestrijding. Dit is drijvende kracht achter Helios-Medica een praktijk waar de klacht als een geheel wordt gezien binnen het functioneren van het menselijke lichaam. Het is dus een holistische benadering van het bestrijden van klachten of het verbeteren van het functioneren van het lichaam.


                        Afspraak maken?

       We hebben geen wachtlijsten, u heeft geen verwijzing nodig.

      Vul uw gegevens in, wij nemen contact met u op. 


Kom zelf voelen, ontdekken en ervaren wat shiatsu voor jou kan betekenen.

Onze openingstijden

Wij zijn gesloten
maandag
8:3018:00
dinsdag
8:3018:00
woensdag
8:3018:00
donderdag
8:3018:00
vrijdag
8:3017:30
zaterdag
Consult indien nodig
10:0022:00
zondag
Consult indien nodig
10:0022:00

 

 

Heilzame effecten van shiatsuOntspant lichaam en geest, en geeft een algeheel gevoel van welbevinden. Verbindt hoofd, hart en lichaam. Verhoogt je vitaliteit en energie. Verbetert de conditie van spieren en gewrichten. Bevordert de werking van de interne organen en helpt de spijsvertering. Ondersteunt het lichaam bij het afvoeren van gifstoffen. Vermindert stress in het lichaam en zorgt daarmee voor een betere weerstand tegen ziektes. Stimuleert je gevoeligheid voor de behoeften van het lichaam, maakt je alert op factoren die je gezondheid kunnen beïnvloeden en helpt je daarmee bij het maken van gezonde keuzes. Ondersteunt je bij moeilijke processen, ongeluk, operaties, pijn, chronische ziekten of ‘vage’ klachten waarvoor geen concrete diagnose kan worden gevonden. Bij de ondersteuning van een chronisch zieke cliënt wordt zeer zorgvuldig gehandeld.

 Acupunctuur in een notendop. Een mens functioneert uiteraard bij de gratie van energie, daar zal iedereen het mee eens zijn. In de diagnosestelling en behandeling wordt de term ‘energie’ als leidraad gebruikt. Acupunctuur is een methode uit de Chinese gezondheidsleer. Deze gezondheidsleer richt zich op evenwicht en energie (ook wel Qi) genoemd. Door het menselijke lichaam lopen meridianen, die net onder de huid liggen en overeenkomen met bepaalde organen en hun functies. Het lichaam bezit bepaalde punten, de acupunctuurpunten, die als “Qi” fungeren. Als er een blokkade in een meridiaan zit, kan het gebeuren dat het lichaam in disbalans raakt. Er kan dan een tekort of juist teveel energie ontstaan in het lichaam, wat klachten kan veroorzaken. Het inbrengen van de naalden is meestal pijnloos.Meer weten over acupunctuur,klik hieronder voor meer informatie op het blauwe schermpje. 

 

Auriculo therapie, of oor acupunctuur is met name succesvol bij pijnbestrijding, spier- hoofdpijn, klachten van rug, nek en schouder en als ondersteuning bij het afvallen en stoppen met roken. In de oorschelp bevinden zich talloze acupunctuurpunten. De acupuncturist plaatst, natuurlijk afhankelijk van de klacht waarvoor u komt, een of meerdere zogenaamd verblijfsnaaldjes. Dit zijn kleine knopjes welke als het ware in uw oor geschoten worden. Er komt een klein plakkertje overheen en vervolgens blijven de knopjes een aantal dagen zitten, zodat de punten een lange werking hebben. U kunt met de knopjes in uw oor gewoon douchen en zwemmen zonder dat de knopjes eruit gaan. Het principe van oor acupunctuur is gebaseerd op reflexmechanisme. Door een lichte druk uit te oefenen op een punt op de oorschelp vindt er een reactie plaats. Deze reactie is waar te nemen met VAS (Vasculair Autonoom Signaal). 


 
 

 

              Ontgiften 


Lichaam ontgiften

Giftige stoffen hopen in je lichaam op. Ook een slechte micro doorbloeding kan tot ophoping in de cellen leiden.  Een ontgiftingskuur draagt dan bij om je energiestroom weer in balans te brengen. >>>>> DesensPro1

            Ontzuren


Lichaam ontzuren

Een leven vol stress, koffie, vetten en suikers verhoogt de zuurgraad van je lichaam. Dat kan voor lichamelijke problemen zorgen. Je therapeut kent middelen om deze verzuring tegen te gaan. >>>>> DesensPro 2

         Ontstoren


Lichaam ontstoren

Meridianen die vlak onder de huid lopen kunnen door een litteken geblokkeerd worden. Je therapeut begint daarom altijd met speciale behandeling op het littekenweefsel. >>>>>  DesensPro 2Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze

De V.B.A.G is een beroepsvereniging van zelfstandige, professionele beroepsbeoefenaars van natuurlijke geneeswijzen. Sinds 1984 waakt de vereniging in het belang van de patiënt over de kwaliteit van haar leden. Door middel van strenge selectiecriteria (o.a. opleiding), een registratiesysteem, beroepscode en de verplichte bijscholing wordt een bestand van bekwame en deskundige natuurgeneeskundigen opgebouwd. Alle V.B.A.G. leden zijn beëdigd en zijn daardoor gehouden aan regels. 

De afkorting RBCZ staat voor:

Stichting Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg

De Stichting Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg is een overkoepelende organisatie, die therapeuten in de complementaire zorg certificeert en registreert.

Meer informatie over de V.B.A.G. kunt u hier https://vbag.nl/  vinden. Voor informatie over de RBCZ klikt u op  https://www.rbcz.nu/index.html.

 

Ik ben ingeschreven onder licentienummer : 171265R bij het RBCZ/T.C.Z. Het College van Toezicht en het College van Beroep bewaken de kwaliteit van de beroepsuitoefening binnen de complementaire zorg.